Schuldhulp Academie:
Leer hoe u mensen met schulden (beter) kunt helpen

Begeleidt u cliënten in het dagelijks leven op het gebied van zorg of welzijn? Bent u budgetcoach / budgetmaatje? Wilt u zich laten omscholen tot assistent bewindvoerder? Dan heeft u mogelijk te maken met cliënten die hun geldzaken niet voor elkaar hebben. Of nog erger: die al in financiële problemen zitten. Hoe kunt u schulden herkennen en iemand helpen om schoon schip te maken?

Vanwege schaamte praten mensen niet graag over financiële problemen. Ze hebben stress, voelen zich alleen, en voelen zich gevangen door de schulden. Vaak kan vroegtijdige signalering veel problemen voorkomen. Hoe kunt u het beste het gesprek aangaan? En welke mogelijkheden zijn er om samen de geldzaken weer op orde te maken?

 

Training in financiële hulpverlening

Bij de Schuldhulp Academie leert u om te gaan met de financiële problemen van uw cliënten. In acht dagdelen leert u de belangrijkste ins en outs op het gebied van financiële hulpverlening. Het is ook mogelijk om losse modules te kiezen, zodat de training exact aansluit bij uw eigen wensen. Ideaal voor een kennismaking met financiële hulpverlening of juist om een volgende stap te maken.

Afwisseling van theorie en praktijk

De trainingen worden gegeven door ervaren docenten met een hands on-mentaliteit. Hierbij wordt theorie afgewisseld met praktische oefeningen. De inbreng van cursisten wordt daarbij graag meegenomen.

De training bestaat uit de volgende acht modules:

In deze module leert u om een inschatting te maken van de regelingen waar uw cliënt mogelijk aanspraak op heeft en welke instantie deze regeling uitvoert.

lees verder

 

Met deze basisvaardigheden leert u op een eenvoudige wijze hoe u een bijdrage kunt leveren aan het op orde brengen van het budget en de administratie van uw cliënt.

lees verder

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van schulden? En waar heeft uw cliënt minimaal recht op qua schuldhulpverlening zodat de cliënt nog fatsoenlijk kan rondkomen van zijn inkomen?

lees verder

In deze module leert u in heldere en begrijpelijke taal meer over incasso. U krijgt handvatten om beter te communiceren met incasso-instanties.

lees verder

Cliënten die niet in staat zijn om hun eigen geldzaken of zorg en begeleiding te regelen, kunnen een wettelijke vertegenwoordiger inschakelen. Wat kunt u van een wettelijke vertegenwoordiger verwachten?

lees verder

Hoe kunt u op basis van signalen financiële problemen herkennen? En hoe kunt u het gesprek met een cliënt aangaan en diegene helpen om een stap te zetten naar passende hulpverlening?

lees verder

Levensveranderende omstandigheden zoals werkloosheid, trouwen, scheiden of ziekte kunnen een negatieve invloed hebben op iemands financiën. Hoe kunt u iemand in die situatie financiële handvatten geven?

lees verder

In deze module leert u op een interactieve manier hoe u in het contact met de cliënt uw grenzen kunt bewaken, maar toch de ander centraal blijft stellen.

lees verder

Trainingen op maat en bij u op locatie

Trainingen op maat en bij u op locatie

Maatwerk is in onze optiek het bieden van de mogelijkheid om een scholingsdag aan te bieden op een ander moment of op een andere locatie, of beiden.

Heeft u een groep vanaf 10 personen die u graag binnen uw bedrijf deel wilt laten nemen aan één van onze scholingsdagen, dan zorgen wij ervoor dat de docent naar u toe komt.

Dit alles voor een uiterst scherpe prijs, want accommodatie- en cateringkosten hoeven wij in deze situatie niet mee te rekenen.

Heeft u geen locatie maar wilt u wel dat de scholing bij u in de buurt wordt verzorgd? Of staan onze data volledig haaks op uw planning en wilt u dus graag een voor u meer geschikte datum?

Ook dat kunnen wij voor u regelen.

Voor alle scholingsdagen (dus ook voor de dagen die speciaal en uitsluitend voor u worden georganiseerd) geldt dat daarbij uiteraard de erkende PE-punten ook worden toegekend.

Mocht u meer willen weten over onze prijzen en mogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Schuldhulp Academie