Schulden: de techniek van het regelen!

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van schulden? En waar heeft uw cliënt minimaal recht op qua schuldhulpverlening zodat de cliënt nog fatsoenlijk kan rondkomen van zijn inkomen?

Schulden zijn er in veel verschillende vormen. Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van financiële problemen, wanneer spreken we over problematische schulden, en wie zijn de meest voorkomende schuldeisers?

Mensen kunnen bij schulden bij de gemeente hulp vragen. De gemeente beoordeelt of hulp wel of niet mogelijk is. Wat zijn daarbij de regels? En wat moet u weten over de trajecten MSNP en WSNP?

U leert verder waar uw cliënt minimaal recht op heeft, zonder dat er teveel beslag wordt gelegd en zodat uw cliënt fatsoenlijk kan rondkomen van zijn inkomen. De beslagvrije voet (BVV) en het vrij te laten bedrag (VTLB) vormen een zeer belangrijke basis van hulp bij schulden. En ten slotte is er aandacht voor het treffen van betalingsregelingen: hoe werkt dit in de praktijk?

Programma
Vanaf 13.15 uur ontvangst met koffie en thee, om 13.30 uur start van het programma.
Aan de orde komen:

  • U leert wanneer schulden problematisch zijn en wanneer u het beste wat kunt doen om de schulden op te lossen.
  • U leert waar uw cliënt minimaal recht op heeft, dus dat er niet teveel beslag wordt gelegd en uw cliënt fatsoenlijk kan rondkomen van zijn inkomen.
  • U krijgt inzicht in het netwerk van organisaties die zich bezig houden met schulden en cliënten ondersteunen schulden te voorkomen of op te lossen.
  • U maakt kennis met de wet gemeentelijke schuldhulpverlening.

Einde van de scholing is om 16.45 uur.

Docent:

Jan Tingen

Kosten
De kosten voor deze module bedragen € 275,- (exclusief BTW).

Beschikbare scholingsdag

Schuldhulp Academie