Wigbert Schulte

De heer Schulte heeft ruim 20 jaar ervaring als trainingsacteur en docent op het gebied van communicatie, zowel in de profit als de non-profitsector. Bovendien is hij enige tijd werkzaam geweest als professioneel acteur (film en tv).

Vanaf 2009 is de heer Schulte als docent Communicatie verbonden aan de Hanzehogeschool Groningen. Hij geeft voornamelijk les aan studenten van de HBO-opleiding SJD (Sociaal Juridische Dienstverlening). Daarnaast is hij studieloopbaanbegeleider en stagebegeleider bij dezelfde opleiding.

Scholingsaanbod van Wigbert Schulte

Als bewindvoerder of schuldhulpverlener moet u regelmatig uw cliënten teleur stellen. Soms gaan cliënten ‘in de weerstand’, soms worden ze boos, deze boosheid kan zelfs uitmonden in agressie. Zet uw cliënt zijn/haar agressie doelbewust in of kan hij/zij er ‘niet zoveel’ aan doen? In hoeverre hebt u zelf invloed op het ontstaan van en het temperen van agressief gedrag?

Lees verder

In de training Persoonlijke Effectiviteit wordt verder gewerkt aan de ontwikkeling van de kwaliteiten van de hulpverlener. Het werkveld vraagt veel van deze professional en het is zinvol om stil te staan bij persoonlijke leervragen om hier vervolgens mee aan de slag te gaan.

Lees verder

In deze module leert u op een interactieve manier hoe u in het contact met de cliënt uw grenzen kunt bewaken, maar toch de ander centraal blijft stellen.

lees verder

Beschikbare scholingsdagen voor Wigbert Schulte

Schuldhulp Academie